Select your Top Menu from wp menus

Curtea de Conturi s-ar afla la Primăria Orhei de mai bine de o lună. Cine a dat vestea şi în ce context

La începutul săptămânii curente, edilii municipali declarau în faţa lumii că invită „auditul”  la Primăria Orhei. Pentru ca, după doar o zi, tot de la municipalitate  să vină vestea că deja de mai bine de o lună Primăria Orhei este supusă unui control din partea Curţii de Conturi.

Invitaţia şi deschiderea totală pentru un eventual audit a fost exprimată luni, 13 august, în timpul unui antiprotest, care a fost organizat lângă Primăria Orhei.

Vezi si False start la Primăria Orhei: Antiprotest la un protest inexistent

 În faţa mulţimii, cu afirmaţii despre lucrul absolut legal şi transparent al Primăriei conduse de Ilan Sor, a ieşit primara de la Jora de Mijloc, care este şi vicepreşedinte al Partidului „Sor”, Marina Tauber. Aceasta a declarat că este de acord ca la Orhei să fie efectuat un audit public, chiar și în regim  on-line,  pentru ca “toată ţara să vadă că noi lucrăm transparent şi foarte curat”. Discursuri asemănătoare au avut viceprimarele de Orhei Reghina Apostolova şi Marina Cravcenco, dar şi proaspăta viceprimară Diana Memeț, care a declarat:  “Audit, vă aşteptam, vă invităm […] să fie unul transparent, unul public, să vadă toată ţara!”.

Aceste declaraţii despre  aşteptarea auditului erau făcute în timp ce Primăria, de fapt, deja de mai bine de o lună,  ar fi  supusă unui control din partea Curţii de Conturi. În orice caz, miercuri, 15 august,  Primăria a informat despre faptul că, încă din data de 4 iulie,  aici se desfășoară un control al Curții de Conturi.

Vezi si Primăria Orhei susţine că în domeniul achizițiilor publice totul e transparent şi legal

Noutatea a devenit cunoscută datorită unui comunicat de presă al municipalității, prin care erau respinse constatările de nereguli în domeniul achiziţiilor publice la Primăria Orhei, prezentate într-un raport de monitorizare care a fost lansat marţi, 14 august, de IDIS „Viitorul”.

Vezi si  Achiziţiile publice de la Orhei – nereguli la „umbra” netransparenței

 

 

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/curtea-de-conturi-s-ar-afla-la-primaria-orhei-de-mai-bine-de-o-luna-cine-a-dat-vestea-si-in-ce-context/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19