Select your Top Menu from wp menus

Curtea de Arbitraj de la Stokholm a recomandat BNM să se abțină de la decizia de executare a deciziei privind acțiunile Moldova-Agroindbank

Curtea internaţională de arbitraj de las Stockholm pe 14 iunie a decis ca Banca Naţională a Moldovei (BNM) „să se abţină de la următorii paşi” privind realizarea deciziei sale de recunoaştere drept „concentrat” a pachetului de acţiuni ale Moldova-Agroindbank (MAIB).

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, citând decizia, Republica Moldova (prin intermediul BNM şi/sau Comisia Naţională a Pieţei Financiare sau în oricare alt mod) trebuie să se abţină de la careva paşi pe viitor care vizează anularea acţiunilor, până la soluţionarea litigiului printr-o decizie definitivă de arbitraj în fond.

În documentul citat se vorbeşte că „în conformitate cu aer.16 din legea RM „privind investiţiile în activitatea de întreprinzător” şi legea „privind arbitrajul”, decizia de arbitraj este obligatorie. Decizia trebuie executată de partea în privinţa cărei a fost pronunţată, benevol şi neîntârziat”.

Curtea de Arbitraj de la Stockholm „interzice careva acţiuni în privinţa acţiunilor Moldova-Agroindbank, blocate prin decizia BNM din 2 martie 2016, care au drept scop anularea sau înstrăinarea acestora prin orice mod posibil”.

Într-un comunicat de presă al uniunii de avocaţi „Veaceslav Lîci şi Partenerii”, citat de agenţia „INFOTAG”, se vorbeşte că „orice pierderi/prejudicii cauzate acţionarilor MAIB, ale căror acţiuni au fost blocate prin decizia BNM, vor fi solicitate atât de la MOLDOVA-AGROINDBANK, cât şi de la factorii de decizie ai băncii”.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/curtea-de-arbitraj-de-la-stokholm-a-recomandat-bnm-sa-se-abtina-de-la-decizia-de-executare-a-deciziei-privind-actiunile-moldova-agroindbank/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19