Select your Top Menu from wp menus

Curtea de Apel a amânat din nou examinarea chestiunii privind secțiile de votare din diasporă

Curtea de Apel de la Chișinău a amânat din nou, până marți, 15 iunie, examinarea contestațiilor depuse de către partidele politice împotriva deciziei Comisiei Electorale Centrale (CEC) cu privire la numărul secțiilor de votare ce vor fi deschise în străinătate pentru alegerile de la 11 iulie. IPN a relatat că la ședința de astăzi au fost depuse mai multe recuzări.

După ce judecătoarea Ecaterina Palanciuc a fost înlăturată de la examinarea cauzei, reprezentanții partidelor au cerut și recuzarea magistratului Anatolie Minciună, și a judecătoarei Veronica Negru, care a înlocuit-o pe Ecaterina Palanciuc. Astfel, curtea a luat o pauză până mâine, 15 iunie, pentru a examina cererile de recuzare și cauza în fond.

CEC a decis deschiderea mai întâi a 139 de secții pentru diasporă, apoi, după proteste, 146, dar mai multe partide care mizează pe voturile celor stabiliți cu traiul în străinătate au contestat și această nouă cifră, ca insuficientă. Ministerul de Externe voia inițial 190 de secții.

sursa: europalibera.org


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/curtea-de-apel-a-amanat-din-nou-examinarea-chestiunii-privind-sectiile-de-votare-din-diaspora/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19