Select your Top Menu from wp menus

Curtea Constituțională a declarat neconstituționale deciziile Legislativului din 23 aprilie

Plenul Curții Constituționale a declarat astăzi neconstituționale Hotărârile Parlamentului din 23 aprilie 2021 referitoare la revocarea unui judecător constituțional și la numirea altui judecător, comunică MOLDPRES.

Astăzi, magistrații înaltului for au examinat sesizarea depusă de deputații Sergiu Litvinenco și Dinu Plîngău cu privire la controlul constituționalității Hotărârii Parlamentului privind anularea prin retragere parțială a Hotărârii Parlamentului nr. 121 din 16 august 2019, privind numirea unui judecător al Curții Constituționale, și a Hotărârii Parlamentului din 23 aprilie 2021, privind numirea unui judecător al Curții Constituționale.

La examinarea sesizării a participat și Domnica Manole, deși inițial s-a solicitat recuzarea ei.

La 23 aprilie, deputații din majoritatea formată din PSRM, Partidul Șor și Pentru Moldova au anulat hotărârea privind numirea Domnicăi Manole în funcția de judecător la Curtea Constituțională. Ulterior, deputații au votat pentru candidatura lui Boris Lupașcu în funcția de judecător la CCM. Acesta a depus jurământul în lipsa șefului statului.

În dimineața curentă, Boris Lupașcu a depus o declarație la Cancelaria Parlamentului în care a solicitat anularea actelor care au stat la baza desemnării acestuia în funcția de judecător la Curtea Constituțională, în legătură cu renunțarea benevolă la mandatul încredințat.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/curtea-constitutionala-a-declarat-neconstitutionale-deciziile-legislativului-din-23-aprilie/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19