Select your Top Menu from wp menus

Cursul leu/euro, la minima ultimilor trei ani. Leul va continua sa se aprecieze!

Cotaţia oficială a leului faţă de moneda unică europeană a atins minimul ultimilor trei ani, coborând sub 15 lei pentru un euro.

Cursul leu/euro este într-o dependenţă directă de cotaţia euro în raport cu dolarul pe piaţa internaţională. BNM stabileşte cursul oficial al leului în raport cu dolarul SUA, iar faţă de celelalte valute în funcţie de poziţia acestora comparativ cu moneda unică europeană. Scăderea cotaţiei euro faţă de leu s-a produs pe fondul deprecierii monedei unice faţă de dolar din ultima vreme. Spre comparaţie, la 30 aprilie cursul oficial al leului faţă de dolar, era de 11,2986 lei pe dolar, apoi la 9 ianuarie 2012 – 11,7360.

Maximul istoric al cursul lei/euro în ultimii trei ani a fost atins la 17 decembrie 2009, respectiv 17.9395.

Este de aşteptat ca în următoarele zile leul să continue aprecierea faţă de euro. Moneda euro s-a depreciat luni la minimul ultimelor 16 luni faţă de dolar şi la cel mai redus nivel din ultimii 11 ani în raport cu yenul, iar bursele din Asia au scăzut cu 0,8%, din cauza temerilor privind criza datoriilor de stat din Europa, care au eclipsat semnalele economice pozitive din SUA.

sursa: 24Hmd


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cursul-leueuro-a-atins-minumul-ultimilor-trei-ani-leul-va-conctinua-sa-se-aprecieze/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19