Select your Top Menu from wp menus

Cuplu familial-medical din Şoldăneşti, ‘cuplat’ la o luare de mita

Registratorul medical al Centrului medicilor de familie din Şoldăneşti a fost reţinut în flagrant în timp ce primea 500 de dolari estorcaţi pentru acordarea gradului II de invaliditate unei persoane, transmite Info-Prim Neo.

Vitalie Briceag, şef de secţie la Direcţia investigare a fraudelor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a declarat joi, 9 februarie, la o conferinţă de presă, că imediat după reţinere, persoana şi-a recunoscut vina şi a declarat că a primit banii respectivi la indicaţia preşedintelui Centrului de expertizare medicală a vitalităţii din raionul Şoldăneşti, care este soţia şefului Centrului medicilor de familie Şoldăneşti.

„Este vorba de un cuplu familial care a pretins şi a primit suma respectivă pentru acordarea gradului de invaliditate. Pătimaşul este într-adevăr invalid, iar gradul respectiv trebuia să-i fie acordat fără mituirea persoanelor cu funcţii de răspundere, însă dânşii au creat intenţionat o situaţie artificială pentru a provoca impedimente în primirea documentelor, iar pentru înlăturarea lor au solicitat bani”, a declarat Vitalie Briceag.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală pentru corupere pasivă, care se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 7 ani, cu amendă de la 1000 la 3000 de unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

sursa: info-prim.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cuplu-familial-medical-din-soldanesti-cuplat-la-o-luare-de-mita/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19