Select your Top Menu from wp menus

Cum îţi răcoreşti casa dacă nu ai aer condiţionat

A venit vara şi nu ai bugetul necesar pentru a-ţi instala un aparatl de aer condiţionat care să îţi aducă răcoare? Există însă câteva soluţii care te vor ajuta să îţi răcoreşti casa.
Acoperă geamurile. Trage storurile, jaluzelele sau draperiile (trebuie să fie din culori deschise, culorile închise atrag căldura) în timpul zilei, imediat ce soarele începe să-ţi bătă în geam. Vei împiedica astfel căldura să-ţi pătrundă în casă. Descoperă geamul doar când vine seara. De asemenea, poţi acoperi geamurile cu folie de aluminiu.

Deschide geamurile noaptea. Pentru a răcori casa, ţine noaptea geamurile deschise. Lasă toate uşile de interior deschise, astfel încât aerul să circule. Lasă deschise chiar şi uşile dulapurilor din bucătărie şi ale sifonierelor pentru că înmagazinează căldură pe timpul zilei.

Ventilatoare. Cel mai indicat este ventilatorul prins în tavan. Pentru a crea senzaţia de aer condiţionat, pune un pet de 2 litri la congelator, apoi când este gheaţă scoate-l şi aşază-l într-un bol sub ventilator. Astfel, aripile ventilatorului vor împrăştia răcoarea pe măsură ce geaţa se topeşte.

Închide sursele de căldură. Evită pe cât posibil să foloseşti cuptorul pe timpul zilei (atât cuptorul de la aragaz, cât şi cel cu microunde). Becurile incandescente sunt o altă sursă de căldură, aşa că este indicat să le înlocuieşti cu cele compacte fluorescente. Închide computerul, televizorul sau alte aparate electrocasnice pe care nu le foloseşti. Este indicat să le scoţi din priză, nu doar să le închizi din telecomandă.

Evită aburii. Pe timpul zilei evită să faci duşuri fierbinţi sau să speli vasele cu apă fierbinte. Lasă activităţile precum gătitul, spălatul rufelor sau al vaselor după lăsarea serii.

Schimbă lenjeria. Poţi înlocui lenjeria clasică cu lenjerie de satin. Schimbă husele de pe pat, canapea, fotolii cu unele din in sau cânepă. Îţi vor da o senzaţie de răcoare. Iar culorile deschise vor reflecta căldura şi nu o vor absorbi.

Izolează casa. O casă izolată termic este mult mai răcoroasă. În plus, dacă ai posibilitatea, alege un acoperiş în culori deschise, care să reflecte lumina soarelui, potrivit sfatulparintilor.ro.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cum-iti-racoresti-casa-daca-nu-ai-aer-conditionat/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19