Select your Top Menu from wp menus

Cum comentează Primăria Orhei informaţiile despre amplasarea Partidului „Șor” în încinta instituției

În seara zilei de marţi, 10 iulie, serviciul de presă al Primăriei Orhei a difuzat un comentariu, în care este exprimată  revolta față de  “acuzațiile nefondate publicate de câteva instituții mass-media online referitor la așa-zisa utilizare ilegală de către Partidul Politic „Șor” a unui spațiu al Primăriei municipiului Orhei”.

Potrivit comentariului, “Primăria municipiului Orhei s-a condus întotdeauna de buchia legii și nu admite încălcări”, iar spaţiul cu suprafaţa de 127,7 metri pătrați de la parterul clădirii Primăriei și demisol au fost transmise în locaţiune pe o perioadă de 1 an, contra sumei de peste 176.720 de lei. Locatar a devenit Partidul Șor, care a fost singurul participant la licitaţia organizată în luna februarie curent şi care, după cum se afirmă în comentariu, achită o sumă de peste două ori mai mare decât agentul economic în folosinţa căruia spaţiul se afla anterior.

În comentariul Primăriei se face trimitere la o decizie a Consiliului municipal Orhei, în baza căreia, pe 6 februarie curent, în Monitorul Oficial a fost publicat anunţul despre licitaţie, dar nu se precizează când a fost aprobată respectiva decizie.

De notat că existenţa mai multor decizii privind darea în locaţiune a spaţiului de la parterul Primăriei a creat neclarităţi care s-au regăsit şi în materialele  noastre. În plus, în proiectul recentei decizii a CM Orhei, convocat extraordinar pe  22 iunie curent,  a fost înscrisă suprafaţa de 210,7 metri pătraţi, pe când în decizia aprobată de consilieri figurează suprafaţa de 119,8 m.p, iar schema spațiului preconizat spre locațiune lipsește.

Vezi si  Cum spaţiul din incinta Primăriei Orhei a ajuns la Partidul „Șor”?

Pentru a clarifica situaţia, marţi dimineaţa a fost apelată telefonic viceprimara Marina Cravcenco, dar aceasta nu se afla la Primărie. Asta după ce  luni, 9 iulie, la adresele de e-mail oficiale a viceprimarei Cravcenco şi a Primăriei Orhei a fost expediată o cerere de informaţii  de interes public, la care încă nu am primit  răspuns.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cum-comenteaza-primaria-orhei-informatiile-despre-amplasarea-partidului-sor-in-incinta-institutiei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19