Select your Top Menu from wp menus

Cum au intrat 16 mil de euro in conturile mafiei din Italia intr-un an

16 miliarde de euro. Aceasta suma a intrat in conturile mafiei din Italia in 2011 de pe urma asa-numitelor „crime verzi”.
Este vorba despre actiuni impotriva mediului, printre „crimele” raportate numarandu-se de la aruncarea deseurilor toxice pana la traficul de animale pe cale de disparitie, relateaza rapotul Legambiente, o organizate ecologica din Italia. Aproximativ 34.000 de actiuni impotriva mediului au fost savarsite in 2011, peste 90 de „crime” pe zi.

Cele mai afectate regiuni sunt Campania, Calabria, Sicilia si Pugalia. In aceste zone sunt patru organizatii mafiote diferite. „Crimele” includ distrugerea a 8.500 de metri patrati de padure pentru a face loc constructiilor. Mafiotii sunt implicati si organizarea luptelor de caini, braconaj si furtul din santiere arheologice. Aproximativ 360.000 de tone de deseuri au fost aruncate ilegal in decursul anului 2011.
Mari portiuni din coasta Italiei, in special in sud, au fost afectate de constructiile ilegale ale grupurilor mafiote. Aceste edificii au fost construite in complicitate cu politicenii corupti din tara. In 2011, peste 25.000 de cladiri au fost ridicate fara autorizatie, se arata in raport.
Politia din Italia a arestat peste 300 de oameni, cu 50% mai multi fata de anul precedent si a confiscat 9000 de proprietati, insa eforturile lor n-au reusit sa opreasca actiunile mafiei impotriva mediului, potrivit lui Vittorio Cogliati Dezza, presedintele Legambiente.
Complicitatea autoritatilor locale a fost cheia succesului liderilor mafioti. Anul acesta, 18 consilii locale au fost dizolvate din cauza suspiciunii ca sunt infiltrati membri ai mafiei.
sursa: stirileprotv.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cum-au-intrat-16-mil-de-euro-in-conturile-mafiei-din-italia-intr-un-an/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19