Cu toţii ne-am început viaţa ca femei, din punct de vedere fizic şi fenotopic, chiar şi bărbaţii. Cum este posibil aşa ceva?
Ştim că atunci când un bărbat şi o femeie fac un bebeluş fiecare furnizează 23 de cromozomi. O pereche de cromozomi ajută la determinarea sexului copilului.
Doi cromozomi X şi embrionul se va trasforma într-o fetiţă. Un cromozom X de la mamă şi un cromozom Y de la tală va duce la apariţia unui băieţel. Cromozomul Y nu începe să acţioneze însă imediat.
În primele 5-6 săptămâni ale dezvoltării embrionului este funcţional doar cromozomul X şi bebeluşii de sex feminin ajung să se dezvolte în continuare sub influenţa acestuia.
Atunci când vine vorba de bebeluşii de sex masculin, după 5-6 săptămâni de sarcină gena numită SRY se activează în cazul cromozomului Y şi inhibă anumite trasături furnizate de cromozomul X. Aşa apar trăsăturile fiziologice tipic masculine, precum testiculele şi penisul.
Sursă: YouTube
Sfârcurile se formează înainte de activarea genei SRY, în primele şase săptămâni de viaţă, deci indiferent de sex copilul le va avea chiar dacă doar femeile vor avea sâni.
Direcția Situații Excepționale mun. Orhei a IGSU continuă să desfășoare măsuri de prevenire a…
Câțiva candidați supleanți pe lista Partidului ”RENAȘTERE” sunt imposibil de identificat pe teritoriul comunei Pelivan…
Biroul Național de Statistică informează că, prețurile medii de consum în octombrie 2024 s-au majorat…
Comisia Europeană împotriva Rasismului și Intoleranței (ECRI) felicită autoritățile moldovene pentru eforturile lor de a…
Până în prezent înotătorul Ion Lazarenco Tiron nu a primit nici un răspuns la plângerile…