Select your Top Menu from wp menus

Cu două case şi o stână de oi, un locuitor din Peresecina ar fi primit şi ajutor material din Fondul de Rezerva al Consiliului raional.VIDEO

Cu două case şi o stână de oi, un locuitor din Peresecina ar fi primit şi ajutor material din Fondul de Rezerva al Consiliului raional.

Faptul ca un barbat din Peresecina ar fi beneficiat pe nedrept de câteva sute de lei în calitate de ajutor material a fost adus in atentia consilierilor raionali, intruniti in sedinta marti, 11 decembrie.
Consilierul Valeriu Hâncu, care locuieste in Peresecina, a declarat ca unui consătean de-al său i-au fost oferite câteva sute de lei pentru tratament medical. Asta, desi beneficiarul are 2 case , o stână de oi, iar feciorul său ar face cheltuieli de cateva sute de dolari atunci când merge la cumpărături.
Cazul a devenit cunoscut in cadrul discutiilor legate de aprobarea mai multor dispozitii ale presedintlui raionului, prin care unii cetateni au beneficiat, in perioada august-noiembrie curent, de mijloace financiare din Fondul de Rezervă al Consiliului Raional.

Referindu-se la acest caz, presedintele Ion Ştefârţă, a declarat ca banii au fost acordati pentru tratamentul de care avea nevoie persoana in cauza, necesitate care ar fi fost confirmata si de catre primarul satului Peresecina. Totusi, Stefarta nu a exclus ca pute fi indus in eroare.

Dupa aceste discutii, alesii raionali au votat unanim dispoziţiile preşedintelui raionului prin care, in perioada august-noiembrie curent, au fost eliberate mijloace financiare in suma totala de cca 61200 lei, pentru 77 de beneficiari care au primit intre 500 si 900 lei fiecare.

De fapt, in respectiva lista a beneficiarilor sumelor din Fondul de Rezerva figureaza si premii acordate cu prilejul jubileelor primarului Peresecinei si al unui consilier raional, in marime de 632 si , respectiv, 1265 lei.

  • ajutor 3
  • ajutor 1
  • ajutor 2