Select your Top Menu from wp menus

CSP refuză să investigheze dacă procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, și-a depășit atribuțiile de serviciu

Procurorul Andrei Balan din cadrul Procuraturii Anticorupție a anunțat Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) că refuză să investigheze dacă procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, și-a depășit atribuțiile de serviciu pentru a-l proteja pe fostul director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Vasile Botnari, și pe alte persoane care au decis în urmă cu trei ani să expulzeze ilegal șapte profesori turci de la Liceul „Orizont”.

Andrei Balan a informat-o pe președinta CSP, Angela Motuzoc despre decizia sa iar Consiliul, întrunit astăzi în ședință, a decis să remită Procuraturii Anticorupție cererea de abținere a procurorului desemnat.

Amintim că zilele trecute Alexandr Stoianoglo a declarat că nu are tangențe cu dosarul. El se află în arest la domiciliu, după ce a fost reținut pe 5 octombrie, fiind cercetat penal pentru cinci capete de acuzare, inclusiv acțiuni pentru favorizarea unui grup criminal. Procurorul general suspendat neagă și aceste acuzații, invocând o răfuială politică.

sursa: radiochisinau.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/csp-refuza-sa-investigheze-daca-procurorul-general-suspendat-alexandr-stoianoglo-si-a-depasit-atributiile-de-serviciu/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19