Select your Top Menu from wp menus

CSP Orhei: Într-o lună, 5 intoxicaţi cu alcool, dintre care 3 minori

Cazurile de intoxicare cu alcool în rândul minorilor nu mai sunt o raritate. Constatarea este confirmată şi de faptul că în decursul ultimei luni, CSP Orhei a raportat despre 5 intoxicaţi cu alcool, dintre care 3 minori.
Medicul-şef al instituţiei, Vasile Gustiuc, a menţionat în cadrul emisiunii “Să fiţi sănătoşi” de la Radio Orhei, că vieţile intoxicaţilor au fost salvate de către medici, la care s-a apelat după ce în timpul zilelor de naştere, nunţilor şi în alte împrejurări s-a consumat alcool în exces.
Potrivit lui Gustiuc, aceste şi alte manifestări neadecvate în rândul generaţiei în creştere sunt cosecinta a lipsei supravegherii din partea măturilor şi unor modele comportamentale proaste preluate de la adulţi.
Referindu-se la numărul total al intoxicaţiilor înregistrate timp de 5 luni în raionul Orhei, Vasile Gustiuc a spus că în rezultatul abuzurilor, imprudentei şi din alte motive au avut de suferit 42 de oameni. Mai bine de o jumătate din aceştia s-au otrăvit cu medicamente, aproape o treime cu alcool şi alte substanţe, dar au fost şi 3 cazuri de intoxicare cu diverse gaze. Intoxicaţii au ajuns pe mâna medicilor, care nu au admis nici un caz de deces.