Select your Top Menu from wp menus

CSM a hotărât că Domnica Manole este incompatibilă cu funcţia de judecător

Judecătoarea Curţii de Apel Chişinău, Domnica Manole, a fost declarată incompatibilă cu funcţia de judecător. În cadrul şedinţei de astăzi, membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au decis eliberarea ei din funcţie, după examinarea avizului consultativ suplimentar al Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS).

 Hotărârea de eliberare din funcţie a judecătoarei urmează să fie expediată preşedintelui Igor Dodon şi poate fi contestată la CSJ timp de 15 zile. Domnica  Manole consideră că în privința ei are loc un nou abuz și susține  că,  fără o hotărâre a Colegiului disciplinar, CSM nu avea competența de a lua o astfel de decizie. 
Manole mai declară  că i-a fost încălcată și prezumția nevinovăției și că hotărîrea CSM are și scopul de a intimida alți judecători care ar putea proceda cum a procedat ea, atunci cînd nu s-a lăsat influențată de către factorul administrativ.
În luna aprilie a anului trecut, Domnica Manole a emis o hotărîre  care obliga Comisia Electorală Centrală (CEC) să desfășoare referendumul constituțional inițiat de către Platforma „DA”. Adresarea la CSM pentru cercetarea judecătoarei a fost înaintată drept urmare a deciziei Curții Supreme de Justiție prin care s-a constatat caracterul vădit ilegal al hotărîrii șudecătorești și a sesizării din partea CEC care solicita tragerea Domnicăi Manole la răspundere penală.
sursa” IPN

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/csm-a-hotarat-ca-domnica-manole-este-incompatibila-cu-functia-de-judecator/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19