Select your Top Menu from wp menus

CSM a aprobat demisia președintelui CSJ

Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat cererea de demisie a judecătorului Ion Druță din funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție. Hotărârea a fost adoptată la ședința de joi, 24 octombrie, transmite IPN.

Președintele interimar al Consiliului, Dorel Musteață, a declarat că cererea magistratului a parvenit la data de 1 octombrie. Cererea de demisie a fost examinată în lipsa lui ion Druță.

Ca urmare a deliberărilor, demisia lui Ion Druță a fost acceptată cu votul a șapte membri ai CSM din opt prezenți la ședință. Decizia Consiliului urmează să fie remisă către Parlament.

În aceeași ședință, CSM a dat acordul la pornirea urmăririi penale a unui judecător, ca urmare a sesizării procurorului general interimar, Dumitru Robu. Este vorba despre un magistrat de la Curtea Supremă de Justiție. Decizia Consiliul poate fi contestată în termen de 30 de zile.

Procuratura Anticorupție l-a pus sub învinuire pe președintele Curții Supreme de Justiției pentru comiterea infracțiunii de îmbogățire ilicită. Ion Druță a fost reținut pe 2 octombrie, însă pe 4 octombrie, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, nu a admis demersul procurorilor anticorupție de a-l plasa în arest.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/csm-a-aprobat-demisia-presedintelui-csj/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19