Select your Top Menu from wp menus

CSJ a remis CC-ului sesizarea depusă de Platforma DA privind legalitatea decizii de a deschide 44 de secții în stânga Nistrului

Decizia Comisiei Electorale Centrale de a deschide 44 de secții de votare pentru alegătorii transnistreni la scrutinul din 11 iulie, va fi examinată de Curtea Constituțională, informează Ziarul Național.

Curtea Supremă de Justiție a remis astăzi Curții Constituționale sesizarea depusă de Platforma Demnitate și Adevăr privind legalitatea acestei decizii, cu solicitarea de a efectua un control al constituționalității mai multor prevederi din Codul electoral.

CEC a decis să deschidă, pentru alegerile din 11 iulie, 44 de secții de votare pentru regiunea transnistreană, cu două mai mult decât la scrutinul prezidențial de în anul trecut.

Serviciul de Informații și Securitate, precum și organizațiile care monitorizează  situația din regiunea transnistreană au atenționat asupra riscului fraudării alegerilor la două secții de votare în orașul Tighina și una în satul Corjova din raionul Dubăsari.

Potrivit experților, în aceste localități care sunt necontrolate de către autoritățile constituționale de la Chișinău, există riscuri și pentru securitatea funcționarilor electorali și a procesului electoral în ansamblu.

sursa: radiochisinau.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/csj-a-remis-cc-ului-sesizarea-depusa-de-platforma-da-privind-legalitatea-decizii-de-a-deschide-44-de-sectii-in-stanga-nistrului/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19