Select your Top Menu from wp menus

Cronica evenimentelor şi statistica ultimelor zile// Orheiul şi COVID-19 – existență paralelă?

Datele statistice privind situația la COVID-19 în raionul Orhei, arată că în primele zile ale lunii curente numărul îmbolnăvirilor continuă să crească alarmant. În același timp, autoritățile publice locale și deputații Partidului Șor, își arată preocuparea pentru parcul de distracții OrheiLand, activitatea caruia a fost sistată acum câteva zile, mai cu seamă pentru conformare la restricțiile sanitare .

Vezi Orheiul, infectat de (sama)volnicie: Cazul “OrheiLand”

1-2 iulie. Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, la Orhei  numărul bolnavilor de COVID-19 a crescut cu 41 de persoane, de la 486 pe 30 iunie, la 527 cazuri pe 2 iulie.

La începutul lunii iulie,  356  de copii infectaţi se aflau la tratament  în spitalele din republică.

date-covid-orhei-2-iulie-2020 2 iunie 2020, date COVID-19, Orhei

2 iulie. Într-un video lansat de Ministerul Sănătăţii, medicii îi atenţionează  pe maturi să aibă grijă de cei mici, să evite locurile aglomerate, terenurile de joacă, etc, deoarece   COVID  nu cruţă nici copii – le afectează „toate organele interne, inclusiv plămânii, rinichii, inima, fac pneumonie, nefrite toxice, infecția căilor urinare”.

3 iulie. Primăria şi Partidul Șor organizează la OrheiLand o conferinţă de presă şi remit comunicate în care scriu că “Închiderea parcului „OrheiLand”, un proiect extrem de popular în Moldova, realizat de Ilan Șor, a fost o decizie eminamente politică a autorităților de la Chișinău din cauza căreia suferă cetățenii țării, în special copiii”.

 Jurnaliştii (în orice caz, cei neînregimentați de la  Orhei), nu au fost anunţaţi despre conferinţă.

4 iulie. Marina Tauber, vicepreşedinta Partidului Șor, anunţă că duminică, 5 iulie, la OrheiLand  va avea loc o adunare generală a oraşului Orhei şi se vor lua decizii importante în privinţa ţării  şi luptei pentru OrheiLand, care va deveni un  simbol al unei “victorii foarte mari”.

Mai multe despre OrheiLand, in contextul sanitar-pandemic AICI