Select your Top Menu from wp menus

Criza din Ucraina. SUA ameninta sa „insangereze” economia rusa, daca Moscova impiedica prezidentialele din Ucraina din 25 mai

Americanii au amenintat joi sa „insangereza ” economia rusa deja intr-o situatie dificila din cauza sanctiunilor interntionale, daca Rusia va impiedica organizarea alegerilor prezidentiale in Ucraina , la 25 mai, cruciale pentru viitorul tarii, scrie AFP.

Seful diplomatiei poloneze, Radoslaw Sikorski, a carui tara nu si-a ascuns ingrijorarea in aceasta saptamana, este asteptat vineri la Kiev, unde se va intalni cu presedintele interimar Oleksandr Turcinov.

Polonia, tara vecina Ucrainei , a avertizat marti impotriva unei „dezmembrari” si ” caderi” a acestui stat in cazul in care alegerile prezidentiale programate in mai putin de zece zile, nu se vor desfasura in mod normal .

Amenintarile occidentalilor au venit in timp ce ciocnirile dintre armata ucraineana si separatistii inarmati se inmultesc in estul Ucrainei, la aproape o luna dupa lansarea unei operatiuni ” anti – teroriste „, care vizeaza restabilirea controlului Kiev asupra regiunilor separatiste.

In acest context de tensiuni sporite, un vas francez de recunoastere a ajuns joi in Marea Neagra, consolidand prezenta internationala in regiune , a declarat pentru AFP o sursa diplomatica. Nava de recunoastere Dupuy de Lome, destinata colectarii de date si comunicatii provenind din zone ostile, se afla in prezent in portul Varna, in estul Bulgariei, a anuntat agentia BGNES.

Ministerul bulgar al Apararii a confirmat pentru AFP prezenta navei franceze in portul Varna, dar a refuzat sa precizeze obiectivul vizitei sale si durata stationarii.

sursa: hotnews.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/criza-din-ucraina-sua-ameninta-sa-insangereze-economia-rusa-daca-moscova-impiedica-prezidentialele-din-ucraina-din-25-mai/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19