Select your Top Menu from wp menus

Criza din Ucraina: Liderul separatiştilor din Doneţk declară mobilizare generala, SUA iau in calcul trimiterea de armament letal in Ucraina

Liderul republicii separatiste Donetsk, Alexandr Zaharcenko, a declarat luni mobilizare generala si a afirmat ca spera sa recruteze 100.000 de oameni pentru a lupta impotriva fortelor loialiste ucrainene, scrie AFP. In acelasi timp, presa americana afirma ca NATO si oficiali americani iau in calcul trimiterea de arme defensive in sprijinul fortelor ucrainene care lupta cu rebelii in estul Ucrainei.

Cotidianul american New York Times, scria, in editia de duminica, ca generalul Philip M. Breedlove, comandantul militar al NATO, sustine ideea trimiterii de armament defensiv si echipamente pentru fortele ucrainene, iar aceasta pozitie pare sa inceapa sa fie sustinuta de oficiali din administratia si armata americana.

Presedintele Barack Obama nu a luat inca decizia de a trimite „asistenta letala” catre Ucraina, dar administratia americana analizeaza chestiunea ajutorului militar, dupa seria de infrangeri suferita de fortele ucrainene.

Cotidianul american adauga ca un raport independent, care va fi facut public luni, va sustine ideea trimiterii in Ucraina de armament defensiv si echipamente in valoare de trei miliarde de dolari, inclusiv drone de recunoastere si rachete anti-tanc.

In prezent, ajutorul militar american se rezuma la sprijin „neletal”, cum ar fi veste antiglont, echipament medical si radare pentru detectarea tirurilor de mortiere.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/criza-din-ucraina-liderul-separatistilor-din-donetk-declara-mobilizare-generala-sua-iau-in-calcul-trimiterea-de-armament-letal-in-ucraina/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19