Select your Top Menu from wp menus

Criză de zahăr în Republica Moldova

Pentru a evita deficitul de zahăr pe piaţa internă, în iulie-septembrie 2012, în tara vor fi importate circa 15 mii tone zahăr.
Potrivit Ministerului Economiei, o decizie în acest sens a fost aprobată astăzi, 18 iulie, care vine să susţină adresarea Uniunii Producătorilor de Zahăr de a li se oferi autorizaţii de livrare în ţară a circa 5 mii tone de zahăr lunar, în regim preferenţial. Propunerea în cauză a fost susţinută şi de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare.
Conform informaţiei oferite de Uniunea Producătorilor de Zahăr, necesitatea importului de acest produs este cauzată de recolta scăzută a sfeclei de zahăr în anul 2011.
În opinia producătorilor în iulie-septembrie curent, consumul de zahăr în Republica Moldova va constitui 21 mii tone. Prognoza este bazată pe datele din 2011, conform cărora în perioada indicată a anului trecut pe piaţa internă a fost comercializată o cantitate de circa 20 mii tone zahăr.
Producătorii afirmă că importul solicitat de zahăr va satisface cerinţele pieţei interne până la apariţia pe piaţă a zahărului produs din roada anului 2012.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/criza-de-zahar-in-republica-moldova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19