Select your Top Menu from wp menus

Criticile parlamentarilor de la Bruxelles constituie o rușine pentru Moldova, opinie

Criticile aduse guvernării de la Chișinău de către parlamentarii de la Bruxelles constituie o rușine pentru Republica Moldova. Totodată, acestea coincid în totalitate cu percepția cetățenilor moldoveni. Aceste opinii au fost exprimate în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV, transmite IPN.

„Este o mare rușine pentru Republica Moldova. Din cauza intereselor obscure a două persoane cum ar fi Vladimir Plahotniuc și Igor Dodon, Moldova se îndepărtează de parcursul european și riscă să se transforme într-o zonă gri”, a declarat vicepreședintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari.

Analistul politic Victor Ciobanu este de părere că relatările deputaților europeni coincid absolut cu opiniile populației exprimate în ultimul sondaj de opinie. „Nu coincid astea doar cu ceea ce cred guvernanții despre ei, care trăiesc într-o lume absolut paralelă”, a spus Victor Ciobanu.

Comentatorul politic Alexandru Petkov susține că realitatea arată clar că unicul partid de la guvernare – Partidul Democrat – trebuie scos de sub jurisdicția Codului electoral și trebuie plasat sub jurisdicția Codului penal.

Deputatul Grupului parlamentar al Popularilor Europeni, Valeriu Ghilețchi, a declarat că parlamentarii de la Bruxelles au formulat unele critici obiective, dar și opinii pur politice. „Nu poți accepta toate criticele care sunt aduse pentru că nu toate sunt întemeiate. Cele întemeiate trebuie analizate și acceptate”, a spus Valeriu Ghilețchi.

Mai mulți europarlamentari au declarat că clasa politică din Moldova trebuie să înceteze cu ipocrizia și trebuie sancționată prin condiționarea sprijinului financiar de respectarea principiilor democratice și de utilizarea conform destinației a banilor oferiți de Uniunea Europeană. Totodată, unii deputați europeni au menționat că asistența macro-financiară trebuie să fie sistată.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/criticile-parlamentarilor-de-la-bruxelles-constituie-o-rusine-pentru-moldova-opinie/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19