Select your Top Menu from wp menus

Creştinii ortodocşi sărbătoresc Buna vestire

Creştinii ortodocşi o proslăvesc astăzi pe Maica Domnului, sărbătorind Buna vestire, una dintre cele mai importante sărbători bisericeşti. Cei care respectă postul mare, au voie în această zi să mănânce peşte.
Buna Vestire sau Blagoveştenia, este praznicul în amintirea zilei în care Sfântul Arhanghel Gavriil a vestit Sfintei Fecioare că va naşte pe Fiul lui Dumnezeu. Din această zi începe să curgă perioada de 9 luni pâna la Crăciun, cât Maria l-a purtat în pântece pe Iisus.

Buna Vestire este prima sărbătoare confirmată în documente, dintre sărbătorile Maicii Domnului.

Astăzi se face dezlegare la pește. Se zice că cei care vor mânca pește de Buna vestire, vor fi sănătoși tot anul în șir. În popor se spune că aşa cum este ziua de Bunavestire, aşa va fi şi în ziua de Paşti.

sursa: trm.md

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/crestinii-ortodocsi-sarbatoresc-buna-vestire/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19