Select your Top Menu from wp menus

Creierul uman se maturizează la 30 de ani. Studiu

 Un studiu recent contrazice ceea ce se crede de obicei, că maturitatea creierului uman este atinsă la sfârşitul pubertăţii. Cercetătorii au descoperit că el continuă să se dezvolte în al treilea deceniu de viaţă.

Numai la 30 de ani omul este capabil să ia decizii bune. Este concluzia la care a ajuns o echipă de cercetători care a analizat cortexul prefrontal, adică zona de responsabilitate, capacitate de planificare, prioritizare sau stăpânire a impulsurilor – una din ultimele regiuni care ajung la maturitate. Aşa că anumite decizii luate înainte pot fi considerate premature.

„Până la acea vârstă, trebuie să luăm decizii destul de importante în privinţa educaţiei şi a planurilor pentru carieră, a persoanei cu care să ne căsătorim sau dacă mergem sau nu la armată şi asta până când unele părţi ale creierului nostru nu au fost în stare optimă”, a explicat în Wall Street Journal Jay Giedd, specialist în ştiinţe neurologice la Institutul american pentru sănătate mentală.

Mulţi specialişti apreciază că perioada de la 18 la 29 de ani trebuie considerată un proces distinct, în care omul este definit ca „adult emergent”. Prin urmare, studiul arată că ar trebui tolerată indecizia celor între 20 şi 30 de ani în privinţa orientării şi a opţiunilor de viaţă. „Nu trebuie să vă îngrijoreze faptul că iubitul vostru copil de 21 sau chiar de 26 de ani nu ştie ce va face. Aproape nimeni nu mai are această problemă la 40 sau 50 de ani”, încheie doctorul.

sursa: agerpress.ro

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/creierul-uman-se-maturizeaza-la-30-de-ani-studiu/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19