Select your Top Menu from wp menus

CREIERUL lui EINSTEIN poate fi examinat şi studiat pe iPad

Medicul Thomas Harvey a realizat autopsia părintelui fizicii moderne la spitalul din oraşul Princeton, în New Jersey, pe 18 aprilie 1955, la puţin timp după decesul lui Albert Einstein, cauzat de ruperea unui anevrism.

Medicul american a extras creierul lui Einstein, autorul teoriei relativităţii, pe care l-a segmentat în circa 170 de bucăţi, înainte de a tăia din ele numeroase eşantioane ce puteau fi studiate la microscop.

Aceste lamele cu ţesut cerebral au fost colorate pentru a pune în evidenţă structura celulară şi ţesuturile nervoase conductoare.

Moştenitorii medicului Harvey au donat această colecţie de lamele cu creierul lui Einstein Muzeului Naţional pentru Sănătate şi Medicină din Chicago, în 2010. În primăvara anului 2012, muzeul a obţinut fonduri private pentru a digitaliza această colecţie, care este de acum accesibilă pe iPad.

Încasările obţinute din comercializarea acelei aplicaţii vor fi donate muzeului şi diviziei de medicină din cadrul Departamentului american al Apărării.

sursa: mediafax.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/creierul-lui-einstein-poate-fi-examinat-si-studiat-pe-ipad/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19