Categories: EconomicSocialȘtiri

CR Orhei ar putea SESIZA Procuratura, pentru a nu-şi PIERDE un drept de proprietate

La începutul anului viitor, Consiliul Raional (CR) Orhei va decide dacă va sesiza Procuratura şi Inspecţia de Stat în Construcţii pentru a verifica dacă lucrările  care se fac în centrul oraşului,  la o construcţie  ce aparţine raionului,  sunt legale. Asta, din cauza riscului de a pierde dreptul asupra patrimoniului public în cauză, unde în prezent se efectuează lucrări de către un agent economic privat.

Despre aceasta s-a vorbit în cadrul ultimei şedinţe a CR Orhei, convenindu-se ca preşedintele raionului să creeze o comisie, inclusiv din reprezentanţi ai procuraturii, care la o şedinţă de la începutul anului 2016 să-şi prezinte concuziile pe această problemă.

Amintim că la sfârşitul anului trecut, precedenta componenţă a CR Orhei, a examinat un proiect de decizie privind schimbul a două clădiri amplasate în scuar – una dintre care aparţinând CR Orhei , iar altă – unei întreprinderi de alimentaţie publică. Proiectul nu a fost votat de mai mulţi consilieri, care şi-au exprimat dubiile şi au mai invocat şi necesitatea a primi acceptul Primăriei Orhei. Oricum, lucrările au demarat şi se desfăşoară, fie şi cu întreruperi, deja de aproape un an.

Menţionăm  şi faptul că la mijlocul anului curent, Primăria Orhei a anunţat că a transmis în Procuratură materialele referitoare la construcţia din scuarul dintre străzile Renaşterii Naţionale şi Vasile Mahu, pe motiv ca aceasta s-ar fi extins neautorizat pe o suprafaţă mai mare decât cea care aparţine CR Orhei.

RadioOrhei

Recent Posts

Anul trecut a continuat tendința de descreștere a numărului copiilor născuți la Orhei

În 2023 în raionul Orhei s-au născut cu 120 de copii mai puțin comparativ cu…

3 zile ago

Procuratura Anticorupție a prezentat noi detalii despre scrisoarea din 14 mai

Procuratura Anticorupție (PA) a făcut astăzi mai multe precizări aferent sursei comunicărilor telefonice obținute de…

3 zile ago

Data referendumului, decisă în Parlament pe fondul criticilor opoziției. Când va avea loc și la ce întrebare vor răspunde cetățenii

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) va fi organizat la toamnă, pe…

3 zile ago

Și fosta primărița din Jora de Mijloc, Marina Tauber ar fi primit cetățenia Rusiei

Agenția de presă INFOTAG scrie că deputata Marina Tauber, ar fi primit cetățenia rusească concomitent…

3 zile ago

Cetățeanul de onoare al Orheiului – Shor, afirmă că a primit cetățenia Rusiei

Ilan Shor, care a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare într-un dosar legat…

3 zile ago