Select your Top Menu from wp menus

CR Orhei: 15 minute de lucru, 1 ora de pauza

 Dupa doar 15 minute de sedinta, care a inceput la ora 10 din aceasta dimineata, consilierii raionali de la Orhei  si-au luat o pauza de o ora. Potrivit liberal-democratului Efim Varcolici,  pauza este necesara deoarece comisia juridica  nu a avizat inca proiectele de decizii propuse spre examinare Consiliului raional (CR). Intrunirea comisiei juridice in timpul prevazut pentru sedinta in plen i- a nemultumit  pe cativa din cei 30 de consilieri prezenti in sala, care au spus ca astfel se incearca tergiversarea lucrarilor CR.

In cele 15 minute de lucru, alesii raionali au reusit doar sa fie anuntati despre unele schimbari ce intervin in componenta fractiunii Paridului Democrat. Asta, din cauza ridicarii  mandatului de consilier de la Ion Stratulat, actualmente deputat in Parlamentul republicii,  si decesului altui reprezentant al democratilor – consilierei Alexandra Cazacu.

Pe ordinea de zi a sedintei de astazi a CR Orhei figureaza aproape 30 de chestiuni, printre care numeroase proiecte de alocare a mijlpacelor banesti. De asemenea,   invechita deja problema privind inlocuirea  a vice-presedintelui raionului pentru probleme sociale, social-democratului Andrei Globa. Acesta a fost demis din functie, impreuna cu alt vice-presedinte de raion – comunistul  Valerian Scutelnic,  inca la mijlocul toamnei trtecute, atunci cand in CR a fost creata o majoritate noua de catre PLDM si PDM.

La sfarsitul anului trecut Andrei Goba a fost restabilit in functie prin judecata din Orhei. In  cadrul primei sedinte  a CR  din anul curent se preconiza examinarea chestiunii privind alegerea unui vice-presedinte nou, in locul lui Globa, dar chestiunea a fost exclusa de pe ordinea de zi deoarece demnitarul nu si-a depus  depus cererea de de demisie. Astazi, ca si data trecuta, Andrei Globa nu este  prezent la sedinta CR Orhei.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cr-orhei-15-minute-de-lucru-1-ora-de-pauza/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19