Select your Top Menu from wp menus

Cotaţia internaţională a porumbului atinge un nivel record

Preţurile la porumb şi soia au urcat la noi niveluri record pe piaţa internaţională, în urma intensificării temerilor privind impactul celei mai grave secete din ultima jumătate de secol în Statele Unite, iar secretarul pentru agricultură din SUA a declarat că se roagă zilnic pentru ploaie, scrie MEDIAFAX.

Preţurile la porumb şi soia au depăşit recordurile înregistrate în timpul crizei pieţei alimentelor din 2007-2008.

Traderii de cereale se află în alertă ridicată după ce datele autorităţilor americane au indicat recolte în scădere puternică. Meteorologii au confirmat, de asemenea, în această săptămână, că SUA se confruntă cu cea mai puternică secetă începând cu 1956.

Seceta va conduce la o creştere puternică a preţurilor, a declarat secretarul general al SUA pentru agricultură, Tom Vilsack.

Liderii politici nu consideră că lumea se confruntă cu o nouă criză agricolă, întrucât aprovizionarea la nivel mondial cu grâu şi orez, materiile prime cele mai importante pentru securitatea alimentară, rămâne la un nivel destul de bun, iar preţurile sunt sub maximele înregistrate în trecut.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cotatia-internationala-a-porumbului-atinge-un-nivel-record/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19