Select your Top Menu from wp menus

Costurile anchetei „SHOR Holding/ Proiecte imobiliare schițate la Moscova”: în bani – cca 2 mii lei, în timp – 41 zile

Pentru realizarea investigaţiei „SHOR Holding/ Proiecte imobiliare schițate la Moscova”, care a fost publicată acum un an de către reporterii RISE Moldova,  s-au cheltuit 1798 lei şi  41 de zile. Asta, fără alte eforturi depuse de jurnaliști și care sunt greu de contabilizat.

Despre aceasta scrie portalul Media-azi, care menţionează că reporterii, mai ales cei de ivestigatie,  deseori sunt nevoiți să aștepte mult timp și chiar să plătească pentru a obține  informațiile de care au nevoie pentru o anchetă jurnalistică.

Pentru a ilustra aceste constatări, în cazul materialului  „SHOR Holding/ Proiecte imobiliare schițate la Moscova”, a fost elaborat un  grafic despre etapele de documentare și costurile evaluate în timp și bani. Potrivit Media-azi , reporterii au analizat zeci de extrase de la Cadastru și de la Camera Înregistrării de Stat,  au solicitat extrase ale unor companii internaționale, opinii ale reprezentanților unor instituții locale  și de peste hotare, la care uneori au primit refuzuri.

Amintim că ancheta în cauză a elucidat situaţia  unor   imobile care au aparţinut sindicatelor, dar  care au fost  înstrăinate,  ajungând la  firme şi  persoane din anturajul businessmanului Ilan Șor, actualul primar de Orhei. Reporterii RISE au scris că pentru Palatul Sindicatelor şi Hotelul Flora, s-au făcut  planuri de transformare în mall şi, respectiv, în  centru de business, iar proiectele lor au fost  realizate de arhitecții ruși,  care au lucrat și asupra schiței   reședinței lui Șor de la Ivancea, din Codrii Orheiului.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/costurile-anchetei-shor-holding-proiecte-imobiliare-schitate-la-moscova-in-bani-cca-2-mii-lei-in-timp-41-zile/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19