Select your Top Menu from wp menus

Corect: IL-76 a dus munitiile din Moldova in Armenia,si nu in Libia

După două ore de dezbateri, membrii Comisiei securitate naţională au făcut declaraţii pentru presă. Alexandru Stoianoglo, preşedintele comisiei, a declarat că avionul a transportat armament în Armenia în baza unui contract încheiat între Republica Moldova şi o firmă letonă. Stoianoglo a specificat că, în urma audierilor în cadrul comisiei, s-a stabilit că tranzacţia a fost făcută în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Vitalie Marinuţa, ministru al Apărării, a declarat că avionul a sosit din Libia, acolo unde anterior el a îndeplinit o misiune umanitară. Ministrul a adăugat că acesta a transportat în Armenia muniţii, cartuşe, proiectile şi tehnică militară care aveau termenul de exploatare expirat şi care urmează a fi nimicite sau dezasamblate pentru utilizarea pieselor care sînt încă valabile.. valoarea tranzacţiei este de 38 mln de lei.

În cadrul şedinţei de astăzi a Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică, ministrul Afacerilor Interne, Alexei Roibu, urma să prezinte un raport cu privire la situaţia criminogenă din ţară şi la intervenţia forţelor de ordine la combinatul de lactate „JLC”, însă, din motiv că acesta nu s-a prezentat astăzi la comisie, audierea lui a fost amînată pentru mîine, notează MOLDPRES.

Zilele trecute un avion IL-76 a aterizat pe aeroportul din Chişinău, iar mai târziu nava a decolat în direcţia aeroportului Mărculeşti, pentru a prelua încărcătura cu muniție expirată.  Pe 15 septembrie, aeronava a revenit în Republica Moldova pentru a prelua o altă parte din muniții.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/corect-il-76-a-dus-munitiile-din-moldova-in-armeniasi-nu-in-libia/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19