Instituţia, cea mai importantă şi cea mai mare din ţară, a anunţat că băiatul a obţinut una dintre cele mai rare medii la care mii de tineri aspiră în fiecare an.
La prima probă din acest an, peste 144.000 de persoane au participat la examenul de admitere, dar mai puţin de 9% au obţinut calificativul de trecere la UNAM.
Carlos Santamaria a participat de asemenea la testare şi a devenit un caz extraordinar în ţara sa, scrie BBC. Acesta a răspuns bine la 105 întrebări dintr-un total de 120, potrivit instituţiei.
Cel mic recunoaşte că a depus un efort considerabil pentru a se pregăti pentru examenul care, în mod normal, este dat de către copii de 17 sau 18 ani.
Acesta a declarat că „niciodată nu trebuie să spun <nu se poate>, mă voi întoarce la şcoala primară. Întotdeauna e o formă de a încerca”, dar şi că a studiat pe Internet, aşa a putut învăţa biologie şi matematică, iar sprijinul familiei sale a fost cel mai important.
Conform Universităţii, efortul copilului se va realiza în fiecare zi, el „va trebui să lupte împotriva scepticismul înainte de capacitatea şi performanţa sa”.
Încă de când avea 9 ani, băiatul a fost interesat de domeniul biomedicinei. Atunci a început să înveţe şi să caute informaţii, iar mai apoi a fructificat toate cunoştintele dobândite.
Rusia și Ucraina au ajuns la un „acord de principiu” privind o întâlnire între Volodimir…
Pe pagina web a Primăriei Orhei a fost publicat un anunț privind organizarea consultărilor publice…
Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în intervalul 26 – 27 iulie 2025, în nordul…
Consiliul Uniunii Avocaților din Republica Moldova a aprobat, în ședința din 24 iulie 2025, proiectul…
În cadrul vizitei sale de lucru în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de…