Select your Top Menu from wp menus

Copiii sunt înrolaţi de mici, iar Sharia este impusă cu arma în mână în „califatul” Statului Islamic – VIDEO

Copiii sunt înrolaţi de mici în „califatul” proclamat recent de islamiştii din Siria şi Irak, în timp ce Sharia est impusă cu arma în mână, potrivit unui documentar ce oferă una dintre primele perspective asupra vieţii în „capitala” Racca. Acest documentar în cinci părţi realizat de un jurnalist anglo-palestinian Medyan Dairieh, a fost difuzat joi integral pe site-ul de ştiri Vice News, cu sediul în New York, şi este disponibil integral.
Încă de la început este dat tonul: „Sharia nu poate fi stabilită decât cu armele”, explică un interlocutor jurnalistului care a urmărit timp de trei săptămâni grupul ultraradical sunnit Statul Islamic (SI) şi a obţinut, potrivit Vice News, „un acces fără precedent la grup în Irak şi Siria”.
Băieţi de nouă, 11 şi 14 ani spun că vor să lupte pentru a ucide „necredincioşi”. Cel de nouă ani afirmă că va pleca în curând într-o tabără de antrenament cu arme Kalaşnikov pentru „a lupta împotriva ruşilor … ba nu, a Americii”.Pentru cei cu vârste mai mici de 15 ani sunt organizate tabere în care sunt învăţaţi Sharia. De la 16 ani, băieţii pot participa la operaţiuni militare, explică purtătorul de cuvânt al SI, Abu Mosa.
„Credem că această generaţie de copii este o generaţia a califatului, care va lupta împotriva necredincioşilor şi apostaţilor, americani şi aliaţi ai lor. Buna doctrină le-a fost inculcată. Toţi vor să lupte pentru Statul Islamic”, explică un bărbat în timp ce băieţii se scladă în Eufrat.

sursa: mediafax.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/copiii-sunt-inrolati-de-mici-iar-sharia-este-impusa-cu-arma-in-mana-in-califatul-statului-islamic-video/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19