Select your Top Menu from wp menus

”Copiii și focul”- campanie de educare prin desene

O actiune menita sa diminueze numărul incendiilor si al victimelor incendiilor in randul copiilor a fost lansata pe o pagina specializata de internet  pompierul.md. Este vorba despre un concurs de desene tematice ”Copiii și focul” care pot fi prezentate pana pe data de 25 martie curent, urmand ca cele mai bune lucrari sa fie premiate de catre organizator.

Concursul se adresează copiilor si adolescentilor cu varste cuprinse intre 5 si 18 ani,  dar si persoanelor adulte  din raionul Orhei. Detalii cu privire la concurs si conditiile acestuia sunt plasate pe pagina pompierul.md.

Organizatorul actiunii mentioneaza faptul ca este o tragedie atunci când un incendiu lasă în urma victime din rândul copiilor.  Aceasta, inclusiv din cauza că adulţii nu-i învaţă  sau nu-i supraveghează suficient pe copiii, care deseori nici nu stiu cum să procedeze în cazul izbucnirii unui incendiu.

Amintim ca  la inceputul saptamanii trecute, luni, 28 ianuarie  doi copii au murit intr-un  incendiu care a izbucnit in s.Jeloboc, comuna Piatra. Doua fetite,  una dintre care nu a implinit nici un  anisor, iar celalalta – in varsta de doar 4 ani au fost   lasate  singure in casa si   s-au intoxicat cu produsele arderii emanate de televizorul din odaie.

In perioada unei singujre luni acesta este deja al doilea incendiu din   raionul Orhei      care s-a soldat cu doua victime umane.    Cu  10 zile mai inainte de tragedia din  Jeloboc,  dupa flacarile care au mistuit o locuinta  din s. Step-Soci,  au fost gasite cadavrele carbonizate ale unui barbat si sotiei acestuia – ambii de aproape 60 de ani.

……………………………………………………………………………………………………..

Cititi mai multe despre  concursul „Copiii şi focul”, in con tinuare: 

 

I.    DISPOZIŢII GENERALE PRIVIND PARTICIPAREA

 Copiii şi focul

Este o tragedie atunci când un incendiu lasă în urma lui victime din rândul copiilor. Acest lucru este determinat de faptul că adulţii nu-i învaţă şi/sau nu supraveghează suficient copiii, aceştia neştiind cum să procedeze în cazul izbucnirii unui incendiu. Dar ce se întâmplă când un copil e înăuntru și nu mai poate fi salvat? Adevărul e că rareori copiii mor din cauza focului în sine. În schimb, ei se luptă să scape, se zbat pentru viața lor. Dar mor încet, agonizant, asfixiindu-se cu monoxid de carbon, fum și alte gaze toxice. Apoi, căzuți la pământ, devin o pradă ușoară pentru flăcări. Totul pentru că părinții, de cele mai multe ori, îi lasă singuri în casă și încuiați.

”Copiii și focul”- este o campanie de educare publică a Pompierul.md, în continuare numit Organizator cu sprijinul media ”Radio Orhei”, ”Plaiul Orheian”. La finele ei, speranța cea mai mare este că numărul de incendii la locuințe și a victimelor din rândul copiilor vor fi reduse.

Concursul de desene cu tematică privind activitatea pompierilor: Copiii și Foculse adresează copiilor aflaţi în centrele sociale, școli, gimnazii, grădinițe de copii, precum şi celor pasionaţi de pictură şi desen din raionul Orhei. Concursul este organizat de Pompierul.md și va avea trei secţiuni, la categoria copii, delimitate de criteriul vârstei participanţilor, în timp ce, pentru adulţi nu există limită de vârstă. Cele trei secţiuni pentru copii, sunt:

■    5 – 9 ani      ■    10-14 ani     ■    15-18 ani

II. CONDIŢII

■ lucrările vor fi executate pe hârtie tip bloc desen în format A3, în tehnici libere (creioane colorate, tempera, pastel, acuarelă, carioca, colaj) şi vor fi trimise pe una din adrese:

– ”Unitatea Salvatori și Pompieri” or. Orhei, str.Eliberării, nr.172A

– ”Radio Orhei”  or. Orhei, str.Vasile Lupu, nr.36

– ”Plaiul Orheian” or. Orhei, bvd. M. Eminescu, nr.2 (sediul Consiliului Raional Orhei)

■ fiecare participant se poate înscrie cu maximum două lucrări, însoţite de formularul oficial de participare anexat regulamentului.

III. TERMENE

Termenul limită de predare a lucrărilor va fi 25.03.2013.

IV. EVALUARE

Creaţiile vor fi vor fi evaluate de către un juriu format din membrii ale ”USP Orhei”, ”Radio Orhei”, ”Plaiul Orheian”. Până la data evaluării finale nu se vor da informaţii referitoare la situaţia lucrărilor înscrise în concurs iar cele selecţionate vor fi prezentate într-o expoziţie, a cărei dată va fi comunicată în timp util tuturor participanţilor.

 

V.   DISPOZIŢII FINALE

Creaţiile câştigătoare vor fi premiate de către organizator şi sponsori, în cadrul expoziţiei şi nu vor mai fi returnate.

Trimiterea lucrărilor pentru acest concurs constituie în mod automat o declaraţie de acceptare a tuturor condiţiilor prezente în regulament şi implicit acordul care permite WWW.POMPIERUL.MD să publice lucrările în formă tipărită sau electronică şi să folosească imaginile respective pentru scopuri publicitare sau promoţionale, fără nici un fel de plată.

 

 

 

 

 

FORMULAR DE ÎNSCRIERE

Nume:        …………………………………………………………………………………………

Prenume:   ………………………………………………………………………………………..

Vârsta:       ………………………………………………………………………………………….

Adresa:       …………………………………………………………………………………………

Nume, Prenume îndrumător şi Nr.Tel contact:

Titlul lucrării:

Scrieţi un scurt text explicativ sau o descriere a subiectului:


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/copiii-si-focul-campanie-de-educare-prin-desene/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19