Select your Top Menu from wp menus

Copiii încep să înveţe limba mamei încă din pântec, arată un studiu inedit

Bebeluşii în vârstă de câteva ore au capacitatea de a diferenţia sunetele din limba lor maternă de cele dintr-o o limbă străină, au descoperit oamenii de ştiinţă. Studiul arată că bebeluşii încep să „absoarbă” limba încă de când se află în pântec, mai devreme decât se credea până acum, screio descopera.ro

Mecanismele senzoriale şi cerebrale necesare pentru auz se dezvoltă la vârsta gestaţională de 30 de săptămâni, iar un nou studiu arată că fătul nenăscut ascultă vorbele mamei sale în timpul ultimelor 10 săptămâni de sarcină, iar la naştere poate demonstra ce a ascultat.

„Mama are prima oportunitate de a influenţa creierul copilului”, a explicat Patricia Kuhl, coautor al studiului şi codirector al Institute for Learning & Brain Sciences din cadrul Universităţii Washington. „Vocalele din vorbirea mamei sunt cele mai zgomotoase unităţi, iar fătul se «agaţă» de ele”, a explicat cercetătoarea.

În studiile mai vechi, cercetătorii au arătat că nou-născuţii sunt gata să înveţe încă de la naştere şi au capacitatea de a deosebi între sunete din limbă încă din primele luni de viaţă, însă nu existau dovezi care să ateste că aceştia au învăţat limba proprie încă din uter.

„Acesta este primul studiu care atestă că fetuşii învaţă prenatal aspecte despre sunetele limbii vorbite de mama lor”, a explicat Christine Moon, coordonatoarea studiului ce va fi publicat în jurnalul Acta Paediatrica şi totodată profesor de psihologie la Universitatea Pacific Lutheran.

Studiul a fost efectuat pe 40 de bebeluşi în vârstă de 30 de ore, fete şi băieţi, cercetarea fiind efectuată în Tacoma, SUA şi Stockholm, Suedia.

sursa: descopera.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/copiii-incep-sa-invete-limba-mamei-inca-din-pantec-arata-un-studiu-inedit/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19