Select your Top Menu from wp menus

„Nenii” pompieri din Orhei, de vorba cu copiii: vin sarbatorile…

Petardele si focurile de artificii , lumanarile si  beculetele de pe Pomul de Craciun   sunt indeosebi de dragi copiilor. Insa aceste accesorii indispensabile sarbatorilor de iarna, trebuie utilizate dupa niste reguli simple, dar  sigure. Altminteri,  se pot intampla lucruri cu totul neplacute.

Un astfel de continut au pregatit colaboratorii  Direcţiei Situaţii Excepţionale Orhei pentru lectia deschisa de astazi, la care au invitat mai bine de 40 de elevi, mai ales gimnazisti,  din cateva  institutii de invatamant din raion.

Dupa cum a relatat locotenentul major Igor Pojar, sef  unitate a Unităţii Salvatori şi Pompieri Orhei al s/salvare Igor Pojar,  tema lectiei instructive de astazi  este „Măsurile de apărare împotriva incendiilor în perioada desfăşurării sărbătorilor de iarna „.

Aceasta intalnire cu elevii face parte din campania de  prevenire a cazurilor de incendii in perioada rece a anului. Potrivit lui Pojar, 3 colaboratori ai Directiei,  antrenati in instruirea copiilor, au sarcina sa discute cu publicul minor despre   focul deschis, instalarea pomului de Anul Nou şi impodobirea lui, utilizarea lumînărilor,  petardelor  şi a focurilor de artificii, ce înseamnă telefonul de urgenţă 901, s.a.

O astfel de lectie deschisa este organizata  in incinta DSE Orhei pentru prima data. De regula,  intalnirile instructive cu elevii au loc in institutiile de invatamant, a  spus  sursa citata.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/copii-invitati-la-nenii-pompieri-si-salvatori-din-orhei-vin-sarbatorile-de-iarna/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19