Select your Top Menu from wp menus

Controlul de stat în domeniul sănătății va fi efectuat de o singură instituție

Controlul de stat în domeniul sănătății va fi efectuat de o singură autoritate: Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP), transmite IPN cu referire la o decizie aprobată de Guvern.

Astfel, vor fi preluate de noua instituție atribuțiile deținute în prezent de Centrul Național de Sănătate Publică, Compania Națională de Asigurări în Medicină, Agenția Transplantului, Agenția Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale, dar și de Comitetul Permanent de Control asupra Drogurilor.

De asemenea, autoritatea nou creată va asigura respectarea drepturilor consumatorilor în domeniul sănătății. Aceste atribuții sunt exercitate acum de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor și Agenția pentru Protecția Consumatorilor.

O altă modificare aprobată de Guvern​ prevede excluderea conceptului de medic-sanitar de stat, funcție deținută în prezent de viceministrul sănătății. În acest mod se dorește reducerea posibilității că persoanele cu funcții politice să poată interveni asupra deciziilor luate ca urmare a controlului de stat efectuat.

Cu referire la acest subiect, Premierul a reiterat că actualul sistem este unul învechit, iar restructurarea acestuia este necesară pentru beneficiari. „Sistemul de Sănătate Publică este cel mai important din domeniul sănătății, pentru că aici vorbim despre prevenirea și elaborarea politicilor pentru a nu admite îmbolnăvirea oamenilor”.

Proiectul de lege aprobat în şedinţa Guvernului urmează să fie transmis Parlamentului pentru examinare și adoptare.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/controlul-de-stat-in-domeniul-sanatatii-va-fi-efectuat-de-o-singura-institutie/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19