Select your Top Menu from wp menus

Control la depozitele de armament din Transnistria

Curtea de Conturi a Republicii Moldova în comun cu cea din Federația Rusă vor efectua în viitorul apropiat  un control  la depozitele de armament situate în stânga Nistrului.

Chestiunea a fost discutată la ședința comună de astăzi, desfășurată la Chișinău.

Partea rusă a propus să fie implicată în procesul de audit și Curtea de Conturi din Transnistria, doar că aceasta va avea un statut de instituție regională.

De asemnea, Curtea de Conturi de la Chișinău și cea din Moscova vor efectua un audit comun în domeniul energetic, în special ce ține de livrarea gazului rusesc.

Tot astăzi, reprezentanții celor două instituții au verificat modul în care au fost cheltuiți banii publici în perioada 2009-2011, în domeniul colaborării economice dintre cele două state, în special la capitolul livrării de produse agroalimentare.

Rusia a cerut autorităților din R. Moldova să efectuieze un control mai riguros al calității produselor exportate, precizând că acum circa 11% din produsele agroalimentare moldovenești sunt de calitate proastă, față de 5% înregistrate în anii precedenți.

De asemenea, Moscova solicită Republicii Moldova să anuleze taxa ecologică la  importul produselor agroalimentare rusești, care constituie în prezent 5 la sută.

Autoritățile moldovenești au promis să efectuieze modificările corespunzătoare  în legislație până la sfârșitul acestui an.

La rândul ei, Federația Rusă promite să deschidă mai multe terminale prin care să intre în țară produsele agroalimentare moldovenești.

sursa: union.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/control-la-depozitele-de-armament-din-transnistria/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19