Select your Top Menu from wp menus

Contradicții între mesajele organizatorilor protestului în susținerea lui Ilan Shor

Câteva sute de persoane s-au adunat la un protest în fața judecătoriei Buiucani în susținerea primarului Ilan Shor. În mulțime, pe lângă pancarde cu mesaje pentru eliberarea edilului de Orhei, se regăseau plăcuțe cu denumirile câtorva raioane ale republicii, de unde au venit o parte din manifestanţi.

Protestul nu a fost lipsit de contradicții între declaraţiile organizatorilor. Fostul lider al MSPR Ravnopravie, actualmente director executiv  al formațiunii Valeri Klimenko, a spus că dosarul lui Ilan Shor are un caracter politic. Klimenko spunea  că acesta este lider de partid, iar mulțimea flutura pancarde pe care scria că acesta este deținut politic.
Pe de altă parte, din mulțime se mai scanda că lan Shor nu este politician, iar consilierul orășenesc Stanislav Cvasnîi a spus că  oamenii trebuie să ceară și o justiție corectă.

Cererea procurorilor privind prelungirea cu 30 de zile a arestului pentru primarul de Orhei, Ilan Shor, este examinată astăzi la Judecătoria Buiucani
Ca și în cazurile precedente, de la Judecătoria Buiucani şi Curtea de Apel, susținătorii edilului au fost mobilizați la protest, promițîndu-li-se transport pentru deplasarea la Chișinău. După arestarea primarului de Orhei au fost organizate două mitinguri de protest la Chișinău și unul la Orhei și a început colectarea semnăturilor pentru eliberarea lui Shor.

Primarul de Bălți, controversatul om de afaceri Renato Usatîi, susţine că arestul lui Shor este temporar, că acesta ştia din timp despre arest şi că guvernarea își propune prin asta să consolideze o nouă forță pe eșichierul de stânga al politicii moldovenești. Arestarea lui Ilan Shor a avut loc la câteva zile după ce MSPR Ravnopravie l-a ales în fruntea sa, iar susținătorii lui nu au ezitat să acuze caracterul politic al arestării primarului de Orhei.
Pe 24 iunie, Judecătoria Buiucani a emis un mandat de arest preventiv pe 30 de zile pentru Shor, care era deja reținut. Procurorul Adriana Bețișor a declarat că „Ilan Shor este învinuit de escrocherii deosebit de mari și spălare de bani, ca urmare a sustragerii pe care a comis-o în perioada anului 2014, pe când era șef al consiliului de administrare al BEM. Nu este vorba de dosarul Filat, în care el deja are statut de bănuit, este o altă cauză penală”.
Ilan Shor a fost acuzat de procurori de neglijență în serviciu la conducerea Băncii de Economii încă în 2015 și chiar a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, dar a fost eliberat pentru a candida la funcția de primar la Orhei, din partea MSPR Ravnopravie. După ce a devenit primar de Orhei, Shor s-a aflat la libertate timp de un an.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/contradictii-intre-mesajele-organizatorilor-protestului-in-sustinerea-lui-ilan-shor/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19