Select your Top Menu from wp menus

Contrabandiştii moldoveni nu vor mai face niciodată închisoare

În cadrul ședinței de miercuri, 10 octombrie, Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte legislative care se referă la optimizarea sistemului de sancționare pentru fraude vamale.

Astfel, sancțiunile pentru asemenea tip de încălcare vor fi excluse din Codul Penal, totodată vor fi înăsprite sancțiunile administrative față de cei care comit fraude vamale, contrabandă, etc.

Directorul Serviciului Vamal, Tudor Baliţchi, a precizat că statistică ultimilor trei ani arată că, din numărul total de pedepse aplicate de instanța de judecată 57 % sînt amenzi, 20% – privațiune de libertate condiționat, iar în celelalte cazuri persoana nu a fost sancționată.  Astfel, cea mai eficientă măsură de sancționare și prevenire este aplicarea sancțiunilor economice, majorarea amenzilor, confiscarea bunurilor și mijloacelor de transport.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/contrabandistii-moldoveni-nu-vor-mai-face-niciodata-inchisoare/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19