Select your Top Menu from wp menus

Contrabandă de jumătate de milion de lei la Leușeni

 

 

Vameșii de la punctul de trecere a frontierei Leuşeni au reținut în dimineța zilei de marți, 8 mai,  un lot de piele, în valoare de  peste jumătate de milion lei, ce urma să ajungă prin contrabandă din Italia în R.Moldova. Rulourile din piele erau ascunse sub banchetele unui autocar ce venea din Italia și erau destinate pentru confecţionarea îmbrăcămintei, încălţămintei şi mobilei moale.

 

Serviciul Vamal a declarat că lotul de materie primă a fost depistat în urma scanării autocarului cu echipamentul cu raze X (Rapiscan). Totodată, în timpul controlului, colaboratorii vamali au depistat tăinuite sub colete peste 5 mii articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte din România, care urmau să traverseze frontiera Republica Moldova prin eludarea de la controlul vamal.

 

Din declaraţiile şoferilor, rulourile din piele erau transportate din Italia, iar celălalt lot de marfă a fost preluat din România.
Pe acest caz a fost pornită o urmărire, în temeiul art. 248 al Codului Penal „Contrabandă” . Persoane vinovate riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani.