Select your Top Menu from wp menus

CONTRA-MANIFESTAŢIE la Chişinău, la 25 de ani de Independenţă

În paralel cu manifestaţia sărbătoreească oficială, la Chişinău a avut loc şi contra-manifestaţie a cetăţenilor nemulţumiţi de guvernare, corupţie şi de situaţia R.Moldova la 25 de ani de la proclamarea independendentei. Despre aceasta scrie presa dn republică şi de peste hotare.
şi
RFI notează că sute de persoane au demonstrat la Chișinău împotriva actualei guvernări înaintea și în timpul ceremoniilor aniversării a 25 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova. Piața Marii Adunări Naționale (PMAN)  a fost blocată de un cordon de polițiști care au interzis accesul cetățenilor în piață. 

Atmosfera era una încordată și potrivit demonstranților astfel de măsuri de securitate de Ziua Națională sunt fără precedent, scrie jurnalistul roman Petru Clej.

Ziarul de Gardă a difuzat imagini video care arăta cum poliţiştii nu le dau voie la doi semnatari ai Declaraţiei de Independenţă a Republicii, care au venit la sărbătoare cu flori în mâini, să intre pe PMAN.
Au fost publicate si fotografii care arată clar cum poliţia pulverizează gaz lacrimogen pentru a-i împrăştia pe oameni.
contramanifestatie chisinau, 27 august, foto zdg

gaz lacrimogen chisinau politia 27 august

gaz lacrimogen chisinau  politia 27 august
De cealaltă parte, contra-manifestaţia a fost dur criticată de către repreyentantii puterii – premierul Pavel Filip şi preşedintele Parlamentului Adrian Candu, dar şi de către reprezentantul opozitiei- liderul socialist, Igor Dodon.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/contra-manifestatie-la-chisinau-la-25-de-ani-de-independenta/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19