Select your Top Menu from wp menus

Contextul regional este propice pentru examinarea retragerii trupelor rusești la ONU, analiști

Situația internațională este destul de favorabilă pentru ca demersul privind retragerea trupelor militare rusești de pe teritoriul Republicii Moldova să fie discutat în cadrul Organizației Națiunilor Unite. Opinii în acest sens au fost exprimate în cadrul emisiunii „Moldova în direct” la postul public de televiziune, transmite IPN.

„Este mai favorabil pentru că, după anul 2014, comunitatea internațională a început să fie mult mai atentă față de ceea ce face Rusia și aplică sancțiuni față de Federația Rusă pentru că este nemulțumită de modul în care această țară tratează vecinătatea apropiată”, susține analistul Corneliu Ciurea.

De aceeași părere este și analistul politic Oazu Nantoi care consideră contextul regional  propice pentru asemenea inițiative. „Eu doresc în calitate de cetățean al Republicii Moldova ca această problemă să fie dezbătută în cadrul Adunării Generale și să fie votată cu majoritate substanțială ca să demonstreze că Moldova este susținută, însă eu știu că regimul lui Vladimir Putin nu va reacționa deloc și această rezoluție fără acea strategie națională, fără acel consens național care nu există în cadrul societății moldovenești nu va avea niciun impact pozitiv”, a spus Oazu Nantoi.

Pe 22 septembrie prim-ministrul Pavel Filip a făcut apel la delegații statelor participante la cea de-a 72-a sesiune a Adunării Generale ONU să susțină solicitarea Republicii Moldova de a introduce pe agenda sesiunii un punct ce vizează retragerea forțelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova. Anterior, Guvernul de la Chișinău a depus o cerere oficială în acest sens, în baza unei hotărâri a Parlamentului.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/contextul-regional-este-propice-pentru-examinarea-retragerii-trupelor-rusesti-la-onu-analisti/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19