Select your Top Menu from wp menus

Consultările la Centrul Diagnostic în baza poliţelor de asigurare au fost reluate

Începând cu joi, 13 august, Centrul Republican de Diagnosticare Medicală activează în regim obişnuit, cu programarea prealabilă la investigaţii şi analize de laborator. Serviciile contra plată se efectuează fără programare. Un anunţ în acest sens a fost plasat în pagina electronică a instituţiei.

Contactat de IPN, vicedirectorul centrului, Eugen Ţurcanu, a declarat că serviciile care se prestează în baza poliţei de asigurare, contractate de CNAM, se fac conform programărilor care au existat şi există. Pacienţii care au îndreptare de la medic pentru investigaţii o pot face în baza poliţei. Vicedirectorul a mai spus că instituţiei i-a fost acordat ajutor pentru ca să poată funcţiona mai departe. Totodată, acesta susţine că procesul de investigare în baza poliţiei nu a fost întrerupt niciodată, iar sprijinul oferit adiţional de CNAM vine să contribuie la majorarea numărului de investigaţii.

Responsabila de relaţiile cu presa a Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, Veronica Castraveţ, a declarat pentru IPN că în scurt timp CNAM urmează să prezinte un raport despre cum au fost gestionaţi banii transferaţi Centrului Republican de Diagnosticare Medicală. CNAM a încheiat pentru anul curent cu instituţia medicală respectivă un contract de prestare a serviciilor medicale în valoare de 45 de milioane de lei, iar în iunie curent a fost semnat un acord adiţional, care prevede o finanţare de 6 milioane de lei şi aceşti bani se achită în fiecare lună.

În presă s-a scris că Centrul Republican de Diagnosticare Medicală a anunţat pe 1 august că nu mai poate programa pacienţi cu poliţă pentru investigaţii gratuite şi că aceştia ar trebui să le plătească. Motivele invocate erau că s-a epuizat fondurile transferate instituţiei de către CNAM.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/consultarile-la-centrul-diagnostic-in-baza-politelor-de-asigurare-au-fost-reluate/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19