Select your Top Menu from wp menus

Consiliul Raional Orhei scoate la vânzare terenul și clădirile fostului gimnaziu-internat din Orhei

Terenul și clădirile fostului gimnaziu-internat din Orhei vor fi scoase la vânzare prin licitiație. Două decizii în acest sens au fost aproobate de Consiliul Raional Orhei și publicate în Registrul de Stat al Actelor Locale. Prima decizie se numește ”Cu privire la aprobarea listei bunurilor imobile proprietate a raionului Orhei supuse privatizării” și prevede că terenul cu suprafața de 3,55 ha și 10 ediificii cu diferite suprafețe, amplasare pe acesta vor fi privatizate. A doua decizie ” Cu privire la privatizarea bunurilor imobile prin licitație publică cu strigare”  prevede că bunurile supuse privatizării vor fi scoase la licitație.
Prețul initial de vânzare a complexului de bunuri este de 36,36 milioane de lei, fiind stabilit în baza
Raportului de Evaluare nr.0373965 din 10.05.2023, elaborat de Filiala Orhei a Camerei de Comerț și  Industrie a Republicii Moldova.
Amintim că gimnaziul-internat a fost lichidat prin hotărâre de Guvern, în septembrie 2017. Din anul 2015 acesta nu mai găzduia elevi.
În iulie 2018, în cadrul discuțiilor la Consiliul Raional Orhei, nedominat atunci de reprezentanții Partidului Șor, se vehicula că pe terenul fostului gimnaziu va fi construit sediul noii Judecătorii Orhei, iar în acest scop autoritățile raionale vor oferi terenul respectiv.