Select your Top Menu from wp menus

Consiliul de Securitate ONU a aprobat unanim sanctiunile la adresa regimului Kim Jong Un. Sunt interzise exporturile nord-coreene de carbune, fier si fructe de mare si infiintarea de firme mixte

Consiliul de Securitate al ONU a votat in unanimitate rezolutia propusa de Statele Unite, menita sa reduca cu o treime veniturile de 3 miliarde de dolari din exporturi ale Coreii de Nord, sanctiunea fiind propusa din cauza celor doua teste ale Phenianului din iulie cu rachete intercontinentale, informeaza Reuters.

Sanctiunile prevad interzicerea exporturilor de carbune, fier, minereu de fier, plumb si fructe de mare ale Coreii de Nord.

De asemenea, statele nu vor putea sa mareasca numarul de muncitori nord-coreeni care lucreaza in strainatate. Este sistata infiintarea de noi firme mixte cu Coreea de Nord si se interzic noi investitii in cele existente.

“Nu trebuie sa ne pacalim singuri si sa consideram ca am rezolvat problema. Nici macar pe aproape. Amenintarea nord-coreeana nu a disparut, devine rapid tot mai periculoasa”, a spus Consiliului ambasadoarea SUA la ONU, Nikki Haley.

“Este nevoie si de alte masuri. Statele Unite iau – si vor continua sa ia masuri defensive pentru a ne apara, pe noi si pe aliatii nostri”, a declarat ea, adaugand ca Washingtonul va continua exercitiile anuale comune cu Coreea de Sud.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/consiliul-de-securitate-onu-a-aprobat-unanim-sanctiunile-la-adresa-regimului-kim-jong-un-sunt-interzise-exporturile-nord-coreene-de-carbune-fier-si-fructe-de-mare-si-infiintarea-de-firme-mixte/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19