Select your Top Menu from wp menus

Consilierii raionali au muncit mai mult decât era prevăzut

Consiliul Raional (CR)Orhei s-a întrunit astăzi în şedinţă extraordinară,  care a fost anunţată  cu o agendă mai mică decât cea pusă în discuţie. Iniţial, ordinea de zi  includea  5 chestiuni, printre care – despre precizarea bugetului raional pe anul curent, patrimoniu şi altele. În realitate, au fost examinate şi alte probleme legate de alocarea mijloacelor financiare, dar şi chestiunea privind alegerea vicepreşedintelui pentru probleme sociale.

Şedinţa, care a fost anunţată pentru ora 9, a început cu o întârziere de cca 10 minute. Asta, deoarece comisiile de specialitate continuau examinarea câtorva proiecte de decizii, cu scopul de a le aviza. După demararea lucrului în plen, preşedintele şedinţei Iurie Siloci a solicitat o nouă pauză . În calitate sa de lider al fracţiunii PLDM , Siloci a invocat acelaşi motiv – faptul că mai multe chestiuni încă nu au fost examinate în comisii şi că nici colegii săi de fracţiune nu cunosc conţinutul acestora.

Se pare că acest start al şedinţei a displăcut cel puţin la câţiva consilieri. Astfel, dacă la început s-a anuntat  că în sala sunt prezenti 30 de consilieri, apoi după pauza în sala au fost număraţi 26 ,  iar ceva mai târziu  s-a precizat ca numărul consilierilor este de 29.

Timp de o oră şi jumătate a şedinţei propriu zise au fost dezbătute atât chestiunile  programate  iniţial în ordinea de zi a şedinţei, cât şi alte câteva chestiuni  suplimentare . A fost , de asemenea, examinata chestiunea privind alegerea vicepreşedintelui pentru probleme sociale, functie pentru care a fost propus   seful Direcţiei Asistentă Socială  si Protectia Familiei Orhei, Ion Racu.

Cu informaţii despre deciziile luate astăzi de consilierii raionali, vom reveni.

 

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/consilierii-raionali-intruniti-extraordinar-pentru-o-agenda-mai-mare-decat-cea-preconizata/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19