Select your Top Menu from wp menus

Consilierii raionali din Orhei se confruntă  din cauza poliţiei:  „E cea mai echipată!” – „E  dezbrăcată!”  

 Poliţia din Orhei va primi 60 mii de lei pentru echipament  de serviciu, iar banii sunt alocaţi din bugetul raional. Decizia a fost luată de Consiliul raional  Orhei  la şedinţa din săptămâna trecută şi a fost precedată de o scurtă confruntare verbală între consilieri.
Liberalul Vasile Roman a declarat   că e ceva în neregulă cu  dotarea poliţiştilor,  deoarece în acest scop au fost alocați milioane de lei, iar el cunoaște şi cazuri când angajaţii poliţiei sunt nevoiţi  să își  procure singuri echipament de serviciu. În acelaşi timp, menţionează   Roman ,  la protestele din fața Parlamentului și Guvernului apar forţe  care sunt echipate mai ceva ca în Europa. 
O explicaţie a oferit  Eugen Borş, şef de secţie la IP Orhei. Acesta susţine  că poliţiştii care stau la proteste în spatele  edificiilor oficiale arată cu totul diferit de cei din faţă şi că el personal şi-a primit uniforma încă în anul 2013, cu prilejul reformei de atunci. 
Consilierul socialist Timofei Cocîrlă s-a arătat absolut convins că pentru echiparea poliţiştilor ar trebui alocaţi nu 60 de mii de lei, ci mai mult. Consilierul, care a activat o perioadă îndelungată în poliţia din Orhei, a declarat că poliţiştii sunt, de fapt dezbrăcaţi. Cocîrlă  a menţionat că uniformele care sunt imbrăcate zilnic nu pot  rezista mai mult de un an şi jumătate. 
Potrivit preşedintelui raionului, Tudor Golub, conducerea IP Orhei a solicitat o sumă mai mare  – 110 mii lei, dar solicitarea va fi satisfăcută  în  două tranșe. Următoarea tranșă din bugetul raional este preconizată pentru  începutul  toamnei anului current. 

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/consilierii-raionali-din-orhei-se-confrunta-din-cauza-politiei-e-cea-mai-echipata-e-dezbracata/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19