Consilierii PL, BEPPEM şi PDM merg la prima şedinţă a CR Orhei cu o alianţă deja formată

Trei formaţiuni politice, care au acces în Consiliul raional Orhei ca rezultat al alegerilor locale din 14 iunie, au decis să se alieze. Alianţa cu denumirea Pro-Europa a fost formata în ajunul convocării primei şedinţe a Consiliului Raional (CR) Orhei nou ales, care este programată pentru ora 10 a zilei de astăzi.
Declaraţia de formare a alianţei este semnată de către 19 consilieri raionali din trei fracţiuni – 6 PL, 4 BE PPEM-Iurie Leancă şi 9 PDM. În document se spune că membrii acestei structurii politice din CR Orhei sunt deschisi pentru colaborare şi cu alte formaţiuni pro-europene şi reformatoare din forul raional.
Textul integral al Declaraţiei este accesibil mai jos.
Amintim că în componenţa CR Orhei sunt 35 de membri. O fractune importantă, în număr de 9 consilieri, este reprezentata de PLDM care până în prezent a deţinut preşedinţia şi alte funcţii de conducere ale raionului. După alegerile din 2011, PLDM a guvernat raionul împreuna cu PCRM, iar din 2013 – cu PDM.

D E C L A R A Ţ I E

În baza angajamentelor electorale, în conformitate cu obiectivele de modernizare şi europenizare a administraţiei publice locale, asigurînd reala autonomie a APL de nivelul I şi II, excluderea oricărei imextiuni nejustificate în activitatea Primăriilor, necesitatea pentru consolidarea potenţialului democratic local, garantînd implementarea principiilor participative şi de transparenţă în procesul de elaborare şi implementare a deciziilor, subsemnaţii, consilieri raionali – membrii Fracţiunilor PL (6 membri), BE PPEM-Iurie Leancă (4 membri) şi PDM (9 membri) – declarăm formarea Alianței Pro-Europa în Consiliul Raional Orhei.

Ne asumăm responsabilitatea să activăm în conformitate cu principiile expuse în prezenta Declaraţie, pentru promovarea unor politici investiţionale durabile, repartizarea echidistantă a fondurilor disponibile, susţinerea APL de nivelul I şi II, continuitatea dezvoltării în domeniul economic şi social.

Totodată, ne exprimăm deschiderea pentru colaborare cu formaţiunile politice pro-europene şi reformatoare din cadrul Consiliului Raional Orhei, precum şi angajamentul de a reprezenta interesele tuturor cetăţenilor din raionul Orhei, indiferent de simpatiile politice.

RadioOrhei

Recent Posts

Comunicat DSE Orhei: recomandări pentru lăcașele de cult în preajma Paștelui

Suntem în săptămâna patimilor, e săptămâna în care creștinii se pregătesc de sărbătorile pascale. Și…

2 ore ago

Consumatorii ar putea plăti mai puțin pentru gazele naturale. Moldovagaz solicită ANRE revizuirea tarifului

Moldovagaz solicită Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) revizuirea tarifului la gazele naturale. Furnizorul…

4 zile ago

Ce avere declară pentru 2023 prezentatorul de la adunarea Pobedăi lui Shor

Evenimentul de coalizare a forțelor proruse afiliate lui Ilan Shor, care s-a ținut la Moscova,…

4 zile ago

Curtea Supremă de Justiție a amânat pentru toamnă examinarea recursului în care Genesis International SRL cere 14 milioane de lei de la ÎM SCL Orhei

Admisibilitatea recursului declarat de Întreprinderea Municipală Servicii Comunal-Locative Orhei contra SRL Genesis Internațional, prin care…

5 zile ago

Tentativă de transportare ilicită a 600 000 hrivne din Federația Rusă în Republica Moldova, contracarată de către vameși

Cazul a fost consemnat ieri, 23 aprilie, la postul vamal Leușeni, unde s-a prezentat pentru…

6 zile ago