Select your Top Menu from wp menus

Consilierii din opoziție solicită convocarea CR Orhei pentru o chestiune de milioane

Photo Credit To facebook Ion Frunze

Mai mulți consilieri raionali din opoziție, care reprezintă diferite partide au semnat un demers prin care solicită convocarea Consiliului Raional Orhei în ședință extraordinară. Potrivit demersului, publicat de consilierul Ion Frunze și semnat de 12 aleși raionali, în ședință urmează să fie dezbătută chestiunea privind alocarea ( realocarea) de surse financiare necesare asigurării legăturii satului Vîșcăuți cu Susleni.
La ultima ședință a CR Orhei, de la începutul lunii august, aleșii locali au diminuat cu 5 milioane de lei, adică până la 0, suma mijloacelor alocate pentru reparația unui drum din satul Vîșcăuți. Aceasta urmare a nemulțumirii localnicilor din Vîșcăuți față de faptul că banii urmau a fi cheltuiți pentru construcția unui drum care să lege localitatea lor de comuna Jora.
Într-o acțiune de protest, din perioada campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate, aceștia s-au revoltat de faptul că nu este reparată calea ce leagă satul lor de Susleni și implicit de Orhei, ci un drum care duce spre comuna Jora de Jos.
Potrivit Legii privind administrația publică locală Consiliul raional se poate întruni în şedinţă extraordinară, cu ordinea de zi propusă, ori de câte ori este necesar, la cererea preşedintelui raionului sau a cel puţin o treime din numărul consilierilor aleşi. În cazul în care preşedintele raionului refuză convocarea şedinţei extraordinare a consiliului raional, cerută de cel puţin o treime din numărul consilierilor aleşi, aceştia sînt în drept: să convoace şedinţa consiliului raional de sine stătător, şi/sau să atace refuzul în instanţa de contencios administrativ.
Consiliul Raional Orhei este alcătuit din 35 de consilieri, dintre care 22 sunt aleși din partea Partidului Șor.