Select your Top Menu from wp menus

Consilierii de la Orhei, convocaţi urgent. Prima problemă – crearea unei întreprinderi municipale noi

Consiliul orasenesc (CO) Orhei se intruneste astazi, la ora 14, in sedinta extraordinara. Desprea aceasta anunta o informatie  publicata cu putin timp in urma pe pagina web a Primariei orasului.
Aceasta va fi a doua reuniune extraordinara a consilierilor orasenesti de la inceputul lunii curente. Prima a fost convocata pe 1 aprilie, cand CO a instituit situatie exceptionala in transportul public de calatori, din cauza abandonarii rutelor de catre maxi-taxiurile CA-2811. Tot atunci, Primaria Orhei a fost obligata sa pregateasca un proiect de decizie pentru lichidarea consecintelor situatiei in cauza.  In acest scop, a fost enuntata intentia de a examina 2 variante: de  creare in cadrul I.M. „Servicii Comunal Locative Orhei ” (SCL) a unei subdiviziuni care s-ar ocupa cu transportarea calatorilor sau de creare a  unei intreprinderi municipale specializata pe aceste servicii.
In agenda sedintei de astazi a CO figureaza ca propunere spre examinare doar cea de-a doua varianta. Prima chestiune de pe ordinea de zi intitulandu-se „Cu privire la infiintarea  „IM Orhei Transport”. Urmatoarele 2 chestiuni vizeaza rectificari bugetare si alocari financiare.

De notat ca acum 10 zile, la emisiunea “ Primaria in direct” de la Radio Orhei, primarul orasului , Vitalie Colun,  a declarat ca pledeaza pentru varianta intreprinderii municipale  si ca astfel poate fi  evitata scumpirea biletelor pe rutele urbane.

Amintim ca actuala criza in transportul de calatori s-a creat dupa ce, la inceputul lunii martie, CO Orhei a refuzat solicitarea CA-2811 de a ridica pretul biletului de la 2  la 3 lei. O propunere ulterioara, de alternativa,  a CA-2811 – despre scutirea de la  taxa pentru serviciile de transport pe care le presteaza, nu a ajuns sa fie examinata de catre alesii orheieni.

De pe 2 aprilie si pana in prezent rutele urbane de calatori sunt servite  de catre microbuzele ale doi agenti economici privati, in baza  contractelor incheiate cu SCL Orhei.

 

 

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/consilierii-de-la-orhei-convocati-urgent-prima-problema-crearea-unei-intreprinderi-municipale-noi/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19