Select your Top Menu from wp menus

Congresul diasporei moldovenești și politizarea Biroului pentru relații cu diaspora de la Chișinău

Aproximativ 150 de moldoveni stabiliți în străinătate, inclusiv lideri ai unor organizații ale acestora, iau parte la Congresul Diasporei,organizat de autorități la Chișinău. La ediția de astăzi, a șaptea la număr, s-au auzit și nemulțumiri în legătură cu politizarea Biroului pentru Relații cu Diaspora. Acesta este condus de curând de o membră a Partidului Democrat de guvernământ.

Reprezentanții diasporei au cerut vineri premierului Pavel Filip ca șeful Biroului pentru Relații cu Diaspora să fie ales prin concurs public, și nu prin numirea de către premier. În opinia lor, așa s-ar exclude riscul politizării instituției dar și „participarea acesteia în campaniile electorale sau la întâlnirile cu politicienii”.

De asemenea, solii moldovenilor stabiliți peste hotare au revendicat, printre altele, investigarea internațională a fraudelor din sistemul bancar, dar și publicarea datelor multpătimitului recensământ.

Revendicările discutate în cadrul forumului au fost incluse într-un demers adresat autorităților. Fosta deputata Valentina Cușnir, reprezentantă a diasporei din Italia, a spus ca documentul urmează să fie prezentat oficial Guvernului în următoarele zile.

mai multe pe europalibera.org

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/congresul-diasporei-moldovenesti-si-politizarea-biroului-pentru-relatii-cu-diaspora-de-la-chisinau/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19